
- اطلاعات این پست بر اساس تعرفه رسمیطراحان گرافیک سال ۱۴۰۰ به روزرسانی شد. فایل تعرفه رسمیو درآمد طراح گرافیک در ادامه این پست قابل دانلود کردن است.
اگر مدتی است که در زمینهی طراحی گرافیک کار میکنید، و یا حتی اگر در ابتدای کار هستید و میخواهید وارد دنیای حرفهای طراحی گرافیک شوید، ممکن است با این سوال مواجه شوید که «درآمد طراح گرافیک چقدر است؟» هرچند که ارائهی جواب قطعی برای این سوال کاری بسیار سخت است، این مقاله سعی دارد تا بتواند پاسخی برای این سوال در اختیار شما بگذارد. برای اینکار، ابتدا باید حوزههای فعالیت طراح گرافیک را مشخص کرد. تواناییهای یک طراح گرافیک چیست؟ درآمد طراح گرافیک از کجا حاصل میشود؟
و از همه مهمتر اینکه: چگونه میتوان در این بازار سخت، به درآمد بیشتری رسید؟
با توجه به گسترش استفاده از اینترنت و دنیای مجازی، شغل طراحی گرافیک امروزه بسیار کاربرد دارد. بسیاری از افرادی که علاقهمند به هنر و خلق اثر هستند، میتوانند برای کسب درآمد از طرحهای خود به این حیطهی کاری علاقه پیدا کنند. ولی همیشه این سوال پابرجاست، که آیا میتوان از علاقه به پول رسید یا خیر؟ در ادامه به درآمد طراح گرافیک در ایران و زمینههای کاری مختلفی که با این مهارت میتوان در ان مشغول به کار شد پرداختهایم.
در ادامه این پست خواهید خواند:
- تواناییهای درآمدزای طراح گرافیک چیست؟
- درآمد طراح گرافیک از کجا حاصل میشود؟
- تخمین درآمد طراح گرافیک برای هر یک از این زمینهها
- درآمد طراحان گرافیک در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۸ چه تغییری داشته است؟
- دانلود فایل تعرفه رسمیو درآمد طراح گرافیک ۱۴۰۰
- مطلب بعدی: گرانترین لوگوهای دنیا.
- پیشنهاد ویژه: دانلود مجموعه فایلهای لایه باز با تخفیف ویژه
تواناییهای افزایش درآمد طراح گرافیک کداماند؟
یک طراح گرافیک برای این که بتواند به اثری زیبا برسد، باید به دو نکته توجه کند:
- یافتن ایده و کانسپ خوب
- اجرایی کردن ایدهها به سبک خود
مورد اول را میتوان با مطالعه، مشاهدهی نمونهکار و خواندن شرح زندگی و فرآیند طراحی طراحان گرافیک مشهور آموخت و تقویت کرد. ایدهپردازی و خلاقیت جزو لاینفک طراحی گرافیک است که باعث تمایز کار شما با دیگران میشود. در دنیای پر از رقابت امروز، این که شما بتوانید سبکی نوین برای خود داشته باشید، برای تمایز کار شما بسیار حائز اهمیت است.
مورد دوم، یعنی کار با نرم افزارهای گرافیک، امروزه بسیار آسانتر از گذشته است. ویدئوها و آموزشهای آنلاین این امکان را برای همگان فراهم آورده است که بتوانند در خانههای خود نرمافزار مورد نیاز طراحی گرافیک را بیاموزند. برخی از نرم افزارهای مورد نیاز برای طراحی گرافیک عبارتاند از، فتوشاپ، ایلوستریتور، پرمیر و افتر افکت. این نرم افزارها برای استفادههای مختلف ادیت عکس، تصویرسازی و تهیه و ادیت فیلم مورد استفاده قرار میگیرند. قطعا از یک طراح گرافیک انتظار نمیرود که بر تمامیاین نرمافزارها تسلط داشته باشد. بلکه تجربه ثابت کرده تا تسلط بر یک نرم افزار، بسیار بهتر از آشنایی ناقص با چند نرم افزار است. این موضوع به ویژه در دنیای حرفهای و کاری بسیار اهمیت دارد.
اما آیا این دو توانایی برای رسیدن به درآمد خوب و یا افزایش درآمد طراح گرافیک کافی است؟
جواب کوتاه به سوال یک کلمه است: خیر!
همه ما از دوران مدرسه گرفته تا دانشگاه با مشکلی جدی مواجه هستیم: تا زمان فارغالتحصیلی بسیار کم و شاید اصلا به فکر رسیدن به درآمد نیستیم. این امر باعث میشود تا نه تنها از تجربه کافی در حوزه کاری خود برخوردار نباشیم، بلکه مهارت رسیدن به درآمد را نیز یاد نمیگیریم…
امروزه در بسیاری از حوزههای کاری، به ویژه حوزه طراحی گرافیک، گروه عمدهای از علاقهمندان به حرفه طراحی و گرافیک با یادگیری یک یا دو نرم افزار تخصصی انتظار استخدام شدن و رسیدن به درآمدهای بالایی را دارند. با توجه به تجربهای که در این حوزه داشتهایم میتوانیم به قطع بگوییم که بیش از ۸۰درصد شاغلین این عرصه به هیچ وجه طبق تعرفههای رسمیطراحان گرافیک فعالیت نمیکنند! دلیل این امر چیست؟
معمولا پاسخهایی که در هنگام طرح این پرسش با آنها مواجه میشویم در چند مورد زیر خلاصه میشوند:
- ؛یه عده با قیمت ارزون کار میکنن بازار رو خراب میکنن!؛
- ؛تعرفه الکیه. هیچ کارفرمایی با این قیمتها سفارش نمیده!؛
- من که طراح حرفهای نیستم! اون تعرفهها برای اساتیده و نه من!
- و پاسخهای مشابه این چنینی که با آن مواجهیم.
این موضعها و پاسخها حتی اگر صحیح هم باشند برای شما منبع درآمد نخواهند شد… تنها چاره آن است که به دنبال راهکاری باشید که آن ۲۰درصد اقلیتی که طبق تعرفهها و حتی بیشتر درآمد کسب میکنند در حال اجرای آنها هستند. شاید این حرفها شعارگونه به نظر برسند، ولی حقیقت آن است که هیچگاه با کار کردن و دنبال کردن مسیری که ۸۰٪ افراد در حال پیمودن آن هستند نمیتوان تغییری ایجاد کرد. اگر به دنبال درآمد بیشتری هستید، باید تغییر ایجاد کنید.
بنابرین، مهمترین مهارتی که یک طراح گرافیک و فعال در این حوزه باید برای افزایش درآمد خود داشته باشد (و در خود ایجاد کند) مهارت یادگیری کسب درآمد است.
درآمد طراح گرافیک از کجا حاصل میشود؟
به صورت کلی، شرکتهایی که اغلب نیاز به استخدام طراح گرافیک دارند شامل همه کسب و کارهایی هستند که در بازار کار نیاز به ارائه و یا تبلیغ، چه به صورت فیزیکی و چه اینترنی دارند. هرچند، شما الزاما نیازی به استخدام در این شرکتها نداشته و میتوانید به صورت آزاد (فریلنسر) نیز کار کنید. این موضوع به ویژه در کشورهای پیشرفته مطرح است. در ایران نیز سایتهای بسیاری مانند پونیشا امکان کار به صورت فریلنس را برای طراحان گرافیک فراهم میکند. برای استخدام، شرکتهای زیر معمولا بیشتر از همه نیاز به طراح گرافیک دارند و بخش عمدهای از درآمد طراح گرافیک در ایران را تامین میکنند:
- کانونهای تبلیغاتی
- شرکتهای طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل
- سازمانهای دولتی، بانک، بیمه، صداوسیما و…
- آژانسهای مسافرتی، شرکتهای حمل و نقل
- وبسایتها و شرکتهای آنلاین
- دفاتر نشریه یا روزنامه و آگهی
- انواع فروشگاهها (فیزیکی و اینترنتی)
- شهرداریها
- دانشجویان!
خدماتی که یک طراح گرافیک ارائه میکند، شامل طراحی اینفوگرافیک، صفحات وب، اپلیکیشن، طراحی بروشور، طراحی پوستر و کارت ویزیت، تبلیغات و موشن گرافیک، و حتی مشاورهی طراحی است. موضوع دیگری که به نفع طراحان گرافیک است، میانرشتهای بودن این رشته است. معمولا رشتههای تحصیلی مختلفی مانند طراحی منظر، معماری و شهرسازی برای ارائهی کارهای خود به بیان گرافیکی و تصویری خوبی نیاز دارند. بنابرین، یک فرصت شغلی دیگر برای افزایش درآمد طراح گرافیک، میتواند کار در زمینههایی باشد که شاید به ظاهر به طراحی گرافیک ارتباط نزدیکی نداشته باشد. ولی بسیار وابسته به این حوزهی کاری است.
تخمین درآمد طراح گرافیک برای هر یک از این زمینهها طبق تعرفه
تعرفههای زیر بر اساس قیمتهای اعلام شده در سال ۱۴۰۰ توسط شورای صنفی طراحان گرافیک آورده شده است. در بسیاری از مواقع هزینههای طراحی گرافیک توافقی بوده و ممکن است با توجه به تجربهی طراح این مقادیر کمتر و یا بیشتر شود. ولی در صورت داشتن مدرک طراحی گرافیک و یا سابقهی کار مرتبط، تعرفههای زیر میتواند به عنوان درآمد طراح گرافیک در ایران لحاظ شود.

درآمد طراحان گرافیک در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۸ چه تغییری داشته است؟
اگر در یک پاراگراف کوتاه بخواهیم به به تغییرات اعمال شده در میزان درآمد طراح گرافیک در ایران و تغییرات آن از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ بپردازیم، باید گفت که در حالت کلی طبق تعرفه رسمیسال ۱۴۰۰ میزان تعرفهها دو برابر شده است.
اما سوال اصلی اینجاست که آیا این افزایش تعرفه منجر به افزایش درآمد نیز شده است؟ آیا طراحان گرافیک و یا سایر افراد مشغول در این حوزه با این میزان افزایش درآمد (یعنی افزایش دو برابری در درآمد طراح گرافیک) مواجه بودهاند؟
مدیران و متخصصان وبسایت آپگراف سالهاست که در این حوزه مشغول به کار هستند. تجربه شخصی ما گویای ان است که عدهای در حوزه طراحی گرافیک همواره درآمدهای کلان داشتهاند ولی بخش عمدهای از شاغلین این حرفه همیشه از درآمد خود ناراضی بوده و هستند. اما راهکار چیست؟
پرداختن به راهکارهای افزایش درآمد طراح گرافیک به ویژه در ایران نیازمند چندین مقاله است. ولی در یک جمله باید گفت که مهارت کسب درآمد و مهارت طراحی گرافیک دو امر کاملا متفاوت از یکدیگر بوده و هر یک فوت و فنهای منحصر به خود را میطلبند. با آموختن یک یا دو نرمافزار طراحی مانند فتوشاپ و یا ایلوستریتور و… نباید انتظار داشت که یک شخص لزوما دارای کسب و کار موفقی نیز باشد.
هرچند که بخش عمدهای از مشکلات کمبود درآمد ممگن است به شرایط کاری و انتظارات نابهجای کارفرمایان نیز بازگردد؛ ولی باید توجه داشت که حتی در چنین شرایطی نیز عدهای هستند که همچنان درآمد بالایی از حرفه گرافیک کسب میکنند. به نظر میرسد که یک طراح گرافیک برای افزایش درآمد خود بهتر است به فکر راهکارهایی جدید باشد. در مقالات بعدی آپگراف که به زودی منتشر خواهند شد به تشریح این راهکارها خواهیم پرداخت.
برای کسب اطلاع از زمان انتشار این راهکارهای افزایش درآمد طراح گرافیک در ایران ما را در صفحه اینستاگرام فالو کنید.
- نکته مهم: این مقادیر تعرفههای رسمیبرای دستمزد طراحان گرافیک است. اما باید توجه کرد که در بازار کار با قیمتها و دستمزدهای بسیار پایینتر نیز پروژههای مختلفی انجام میشوند. هرچند که در این پست صرفا به ارائه تعرفهها و برخی از مشکلات مربوط به عدم تحقق این حق الزحمهها پرداختهایم، ولی در آینده مفصلا درباره چگونگی دستیابی به درآمد بیشتر به عنوان یک فعال عرصه طراحی گرافیک نیز خواهیم پرداخت.
در ادامه میتوانید به صورت خلاصهوار برخی از تعرفههای طراحی گرافیک سال ۱۴۰۰ را مشاهده کنید.
طراحی گرافیک اینفوگرافیک
اینفوگرافیک به طرحهایی گفته میشود که ترکیبی از اطلاعات و طرحهای بصری است. برای مثال نمودارها و یا برخی از انیمیشنهای تبلیغاتی اینفوگرافیک هستند.
ساخت اینفوگرافیک شامل ساختار کلی و طراحی اطلاعات به صورت تصویری-نموداری ۱۳.۵ میلیون تومان تعریف شده است.
طراحی وب و اپلیکیشن
- تعرفه ظاهر و UI وب سایت دینامیک ۱۵ میلیون تومان.
- تعرفه طراحی UI و رابط گرافیکی در اپلیکیشن ۱۵ میلیون تومان.
- نکته: این مورد به صورت مشخص در تعرفه سال ۱۴۰۰ ذکر نشده است. ارقام آورده شده بر اساس تجربه و همچنین درصد افزایش تعرفهها نسبت به سال ۹۸ است.
طراحی بروشور
- مجموعه بروشورهای تک برگ دو رو 2 میلیون تومان
- جلد بروشور 2 میلیون تومان
- بروشور تا 8 صفحه، هر صفحه 500 هزار تومان
- بروشور بیشتر از 8 صفحه، هر صفحه 300 هزار تومان
- منوی رستوران تا 6 صفحه 3 میلیون تومان
گرافیک تبلیغات
- یک پارچه بدنه اتوبوس 5 میلیون تومان
آگهی یک چهارم یک دوم و یا تمام صفحه روزنامه 3 میلیون تومان - تبلیغات محیطی مانند بیلبوردها عرشه پلها و 4 میلیون تومان
- آگهی برای شبکههای اجتماعی (اینستاگرام، تلگرام و …) 800 هزارتومان
- تبلیغات بر روی پوست و استرابرد و استند و موارد مشابه 2 میلیون تومان
- گرافیک تابلوی سر در فروشگاهها و موسسات 3 میلیون تومان
طراحی پوستر
تعرفه ی طراحی پوسترهای تبلیغاتی ۲۱ میلیون تومان است که به طور مجزا از سایر خدمات مانند عکاسی، خوشنویسی، اسکن، ساخت ماکت و تدوین شعار محاسبه میشود.
طراحی تقویم و سررسید
- طراحی تقویم دیواری تک برگ سالانه ۶ میلیون تومان
- طراحی تقویم دیواری فصلی با جلد (5 صفحه) ۸ میلیون تومان
- تقویم دیواری ماهیانه با جلد (13 صفحه) ۱۲ میلیون تومان
- یونیفرم سررسید روزشمار، هفته شمار، ماه شمار، هرکدام ۱۰ میلیون تومان
- تقویم رومیزی 13 برگ ۱۰ میلیون تومان
- تقویم زیردستی 1 صفحه ۴ میلیون تومان
طراحی کاراکتر
- شخصیت سازی به عنوان نمادی از موسسه، محصول و … از ۲ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان
- حالتهای مختلف شخصیت هر مورد ۲ میلیون تومان
صفحههای اینستاگرام
این مورد از تعرفههای جدیدی است که به صورت رسمیاعلام شده است. حق الزجمه برای طراحی بخشهای مختلف اینستاگرام از ۱ میلیون تا ۷ میلیون تومان متغیر است.
مشاوره
- مشاوره و مدیریت برای تعیین خط مشی و سیاست کلی کار، هر ساعت ۱ میلیون تومان
- ارائه سمینار و سخنرانی یک روزه ۷ میلیون تومان
- برگزاری ورکشاپ به ازای هر روز ۱۰ میلیون تومان
- انتخاب یا داوری مسابقات، جشنواره ها، نمایشگاهها و. هرکدام ۸ میلیون تومان
نظارت طراح بر چاپ و تولید
کارمزد پیگیری و نظارت در عرصه تکمیل و به انجام رساندن طراحی گرافیک 15 تا 25 درصد از هزینه کل
دانلود فایل تعرفه رسمیطراحان گرافیک ۱۴۰۰
برای اطمینان خاطر شما از دقیق و رسمیبودن تعرفههای آورده شده در بالا، فایل رسمیتعرفه طراحان گرافیک مختص سال ۱۴۰۰ در زیر قابل دریافت است.
سخن پایانی
حرفه طراحی گرافیک در سالهای اخیر و با پیدایش سایتهای فریلنس (freeelance) دچار تحول بزرگی در حرفه و قابلیتهای کسب درآمد از آن شده است. این موضوع و ورود به عرصه کار آزاد یا همان فریلنس نیازمند راهکارهایی برای موفق شدن و متمایز جلوه کردن در میان هزاران شخص دیگر است. در پستهای بعدی آپگراف به این راهکارها خواهیم پرداخت که باور داریم منجر به افزایش میزان درآمد طراح گرافیک در ایران خواهد شد.
برای کسب اطلاع از زمان انتشار این راهکارهای افزایش درآمد طراح گرافیک در ایران ما را در صفحه اینستاگرام فالو کنید.
متاسفانه خیلیا کارشون رو میبرن پیش یک آدم غیر حرفه ای که اصلا طراح نیست! فقط کامپیوتر بلده و عناصر رو پیش هم چیدمان میکنه و هزینه ارزون هم میگیره. خیلی از مشتریا هم که فرق بین طراح و چنین کسایی رو نمیدونن چون اون ارزون تر حساب میکنه میرن پیش اون… از دیدگاه من ، کیه که با این قیمت های انجمن صنفی بتونه سفارش بگیره… من فکر میکنم تعداد کمی باشند که بتونند…به نظر من اونا هم آدمایی هستند که تونسته باشن به برند تبدیل شده باشند…مشتریاشونم آدمای خاص… اکثر کسایی که گرافیک خوندند مجبورن برای اینکه بازار نره کلش پیش اون آدم ها ، ارزون تر حساب کنند…چون اگر چنین نکنند کس زیادی نمیاد پیششون… بازار هم میره دست اون غیر طراح ها… این ها همه نظر شخصی بندست…اما فکر میکنم نظر خیلی ها همین باشه. خصوصا اگر از شهری به غیر از تهران باشید…
ممنون از اینکه نظر و تجربه خودتون رو به اشتراک گذاشتید.
متاسفانه این موضوع صحیح هست و فقط هم مربوط به رشته گرافیک نیست…
راهکارهای بسیاری وجود داره که میشه باهاش هم به برند تبدیل شد و هم درآمد بیشتری داشت. یک نمونهاش فوت و فنهای فعالیت در سایتهای فری لنسری هست که در آینده دربارهشون مقاله منتشر خواهیم کرد.
لطفا با این اعداد مزخرف ملت رو گول نزنید. متاسفانه حقوق گرافیست از کارگر افغانی هم کمتره
سلام،
ممنون از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
قصد ما «گول زدن» نیست؛ اطلاع رسانی هست. برای جلوگیری از اینکه طراحان گرافیک ارزان کار نکنند.
متاسفانه در هر کاری همیشه افرادی هستند که ارزان کار می کنند. این وظیفه ما هست که با ارائه کار خوب و رفتار حرفه ای ارزش کار خودمون رو پایین نیاریم.
علاوه بر این، امروزه راههای بسیاری وجود دارن که میشه باهاشون به درآمد بیشتر و حتی دلاری رسید. امیدوارم مقالات ما رو دنبال کنید و نظرتون رو به اشتراک بگذارید.
من برای ادارات و نهادها اتود میزنم از پوستر و کارت دعوت تا اجرای صفرتاصد نمایشگاههای بین المللی اشل ادارات خیلی پایینه. اگرم رقمی باشه. مالیات و…
سلام،
بله متاسفانه ما هم در اوایل دوران کاری و در طول همکاری که با نهادها و ارگانهای دولتی داشتیم متوجه این قضیه شدیم.
ولی مخصوصا امروزه راههای زیادی وجود دارند که میتونه درآمد طراحان گرافیک رو بسیار بالاتر از چیزی که هست ببره. در آینده مقالاتی رو در این خصوص منتشر میکنیم و امیدوارم مطالعه کنید و نظرتون رو با ما به اشتراک بگذارید.
ممنون از اینکه تجربهتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
تعرفه انجمن صنفی یک شوخی بیشتر نیست و هرگز قابل اجرا نبوده. ما همیشه مجبوریم بر اساس بودجه مشتری براش کار کنیم و خیلی وقتا بیشتر از چیزیکه دریافت می کنیم زمان و انرژی رو کار میزاریم. چون تهش میره تو کارنامه خودمون.
ما کاملا دغدغه شما رو درک میکنیم. ولی نهایتا شما باید به فکر درآمدزایی برای خودتون باشید. افرادی هستند که در همین شرایط به درآمدهای خوبی رسیدند.
قصد داریم تا در آنیده مطالب مفیدی رو برای راههای افزایش کسب درآمد مختص طراحان گرافیک ارائه کنیم. امیدواریم که مطالعه کنید و بازخوردتون رو با ما به اشتراک بگذارید.
ممنون از دیدگاهتون.