
فرمت گیف (GIF) یکی از فرمتهای تصویری است که امکان ایجاد انیمیشن را به کاربران میدهد. راهها و نرم افزارهای مختلفی برای ایجاد انیمیشنهای گیف وجود دارد. ولی ساده ترین راه آن، استفاده از ابزارهای درون نرم افزار فتوشاپ است. در این پست میتوانید با آموزش گیف در فتوشاپ به صورت تصویری و گام به گام آشنا شوید. اگر میخواهید درباره فرمتهای مختف عکس و فرمت گیف بیشتر آشنا شوید، این پست را مطالعه کنید.
با زبانی ساده، فرمت گیف شامل مجموعه ای از عکسهای پشت سر هم است، که در قالب یک تصویر و به صورت انیمیشن نمایش داده میشود. این فرمت یکی از پرطرفدارترین تصاویر برای تبلیغات اینترنتی است. همچنین، میتوانید انیمیشن هایی ساده را، با حجم کم، به صورت گیف در اورده و به اشتراک بگذارید. در حالت کلی، ساخت گیف در فتوشاپ بیشتر برای کابردهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
در این پست خواهید خواند:
- آموزش ساخت گیف در فتوشاپ در چند گام ساده.
- گام 1: از ابعاد و رزولوشن صحیح تصویر خود اطمینان حاصل کنید
- گام 2: تصاویر خود را وارد محیط فتوشاپ کنید
- گام 3: پنجره Timeline را باز کنید
- گام 4 از آموزش گیف در فتوشاپ: لایههای خود را به Frame تبدیل کنید
- گام 5: لایههای خود را تغییر داده و آنها را کپی کنید
- گام 6: تنظیم فاصله زمانی بین هر Frame
- گام 7: تعداد دفعات تکرار انیمیشن را مشخص کنید
- گام آخر آموزش ساخت گیف در فتوشاپ: خروجی بگیرید
- مطلب بعدی: با دوره رایگان فتوشاپ آشنا شوید!
آموزش ساخت گیف در فتوشاپ در چند گام ساده
با طی کردن چند گام ساده زیر، خواهید توانست به راحتی یک انیمیشن گیف ایجاد کنید.
پیشنهاد میکنیم که همین حالا فتوشاپ را اجرا کرده، و گامهای زیر را همراه با ما انجام دهید.
گام 1: از ابعاد و رزولوشن صحیح تصویر خود اطمینان حاصل کنید
گام اول از آموزش گیف در فتوشاپ ان است که، پیش از آن که عکس خود را وارد محیط فتوشاپ کنید، ابعاد و اندازه فایل خود را مشخص کنید. در غیر این صورت، ممکن است حجم فایل شما بسیار بیشتر از آن چیزی شود که نیاز دارید. و یا ابعاد تصویر بزرگ تر از حد انتظار شما باشد. در حالت کلی، رزولوشن 600 الی 800 پیکسل برای یک گیف معمولی کافی است.

در تعیین ابعاد و اندازه، به نکات زیر توجه کنید.
ابعاد
برای مثالی که در این پست آموزش گیف در فتوشاپ آورده ایم، ابعاد 720 در 300 مورد استفاده بوده است. حتما توجه کنید که ابعاد شما بر روی پیکسل تنظیم باشد.
رزولوشن
در هنگام ساخت گیف در فتوشاپ، ممکن است حجم فایل نهایی شما بسیار زیاد شود. برای جلوگیری از این مشکل، در هنگام ایجاد سند جدید، رزولوشن را روی 150 dpi قرار دهید. این رزولوشن معمولا برای تصاویر دیجیتالی مناسب است. در مثال این پست، به دلیل آن که حجم فایل چندان زیاد نخواهد بود، رزولوشن را 300 انتخاب کرده ایم.
مد رنگی
نکته مهم دیگری که در آموزش گیف در فتوشاپ باید به آن توجه کرد، این است که تصاویر گیف همواره بر روی صفحات دیجیتال مشاهده خواهد شد. بنابرین، مد رنگی مناسب برای گیفها همیشه RGB است. درباره مدهای رنگی در این پست کاملا توضیح داده ایم.
گام 2: تصاویر خود را وارد محیط فتوشاپ کنید
بعد از آن که تنظیمات بالا را مطابق میل خود انجام دادید، نوبت به وارد کردن تصاویر به محیط فتوشاپ میرسد.


- در حالت کلی به دو نوع مختلف میتوان یک فایل گیف ایجاد نمود: 1) از طریق چند عکس 2) از طریق یک ویدئو
آموزش ساخت گیف در فتوشاپ با عکس
مطابق تصاویر بالا، از منوی فایل، بر روی گزینه Scripts کلیک کرده و سپس Load files into stacks را انتخاب کنید. سپس بر روی Browse کلیک کنید. از پنجره ای که ایجاد میشود میتوانید فایل تصاویری که میخواهید به انیمیشن گیف تبدیل کنید وارد محیط فتوشاپ کنید.
پس از این که عکسهای خود را انتخاب کردید، بر روی Open و سپس OK کلیک کنید. با این کار، فایلهای انتخابی شما به صورت جداگانه وارد فتوشاپ میشود. که میتوانید همه را انتخاب کرده و وارد محیط کاری خود کنید.
آموزش گیف در فتوشاپ با استفاده از ویدئو
اگر میخواهید یک ویدئو را به گیف تبیدل کنید، از منوی فایل بر روی Import و سپس Video Frames to Layers کلیک کنید.
گام 3: پنجره Timeline را باز کنید

در این مرحله از ساخت گیف در فتوشاپ بر روی Window کلیک کرده و سپس Timeline را انتخاب کنید. به تصویر بالا توجه کنید. پس از کلیک بر روی این گزینه، پنل جدیدی در پایین صفحه ایجاد میشود. در قسمت میانی پنل، بر روی فلش کلیک کنید و سپس از منوی ایجاد شده بر روی Create frame animation کلیک کنید. (به تصویر سمت چپ دقت کنید).
گام 4 از آموزش گیف در فتوشاپ: لایههای خود را به Frame تبدیل کنید
حالا نوبت آن است که تصاویر خود را وارد تایم لاین کنید و با قرار دادن آنها پشت سر هم، تصویر متحرک خود را ایجاد کنید.
برای این کار ابتدا تصاویر خود را به ترتیب در پنل لایهها بچینید. سپس، از منوی مشخص شده در تصویر زیر، بر روی گزینه Make Frames from Layers کلیک کنید. خواهید دید که تایم لاین شما پر از لایهها و تصاویر مورد نظر شما خواهد شد.

گام 5: لایههای خود را تغییر داده و آنها را کپی کنید
برای اینکه بتوانید قسمتی از تصویر را جابجا کرده و به صورت انیمیشن نمایش دهید (مانند عینک دودی در نمونه ارائه شده در این پست) باید تغییراتی که میخواهید، بر روی قسمتی از عکس ایجاد کرده و سپس آن را کپی کنید.

برای مثال، انیمیشن ما شامل یک عینک دودی است که از بالای تصویر حرکت کرده و بر روی چشمان این شخص نشسته و پس از چند ثانیه تکرار میشود. برای این کار، ما تقریبا تعداد 15 فریم را برای حرکت عینک دودی اختصاص دادیم. که در هر فریم، عینک اندکی به سمت پایین جابجا شده است.
برای این که انیمیشن شما طبیعی تر جلوه کند، بهتر است که میزان جابجایی عینک دودی (یا هر عنصر دیگری) در تمام عکسها یکسان باشد. برای مثال، در هر فریم، تنها 10 پیکسل رو به پایین جابجا شود.
گام 6: تنظیم فاصله زمانی بین هر Frame

به تصویر بالا دقت کنید. مشاهده میکنید که با کلیک بر نوار ابزار مشخص شده، خواهید توانست تا فاصله زمانی بین نمایش هر تصویر را تنظیم کنید. برای ایجاد پویایی بیشتر انیمیشن گیف خود، بهتر است که این فاصله زمانی بر روی 0.1 ثانیه قرار گیرد.
زمان پخش هر فریم، در قسمت پایین آن فریم نمایش داده میشود و قابل تغییر است.
گام 7: تعداد دفعات تکرار انیمیشن را مشخص کنید
درقسمت پایینی تایم لاین، و در پنل ابزار (tools) میتوانید تعداد دفعات تکرار (Loop) انیمیشن را مشخص کنید. اگر میخواهید انیمیشن شما فقط یک بار پخش شود، Once را انتخاب کنید. اگر میخواهید برای همیشه پخش شود گزینه Forever را انتخاب کنید.
گام آخر آموزش ساخت گیف در فتوشاپ: خروجی بگیرید
پس از اینکه از نتیجه کار خود راضی شدید، از منوی فایل بر روی Export کلیک کنیدو سپس Save for Web (Legacy) را انتخاب کنید.

حتما دقت کنید که فرمت تصویر شما، از منوی بالای صفحه بر روی GIF قرار داده شده باشد. در غیر این صورت تصویر شما متحرک نخواهد بود. همچنین، حتما به حجم فایل خروجی توجه کنید. به تصویر بالا نگاه کنید.
قسمت هایی که هایلایت شده است، در هنگام خروجی گرفتن تصاویر شما از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.

ساخت گیف در فتوشاپ یکی از کارهای جذاب و پرطرفدار است! اگر گیفی درست کرده اید که میخواهید آن را به نمایش بگذارید کافی است تا آن را برای ما ارسال کنید!
امیدواری که از پست آموزش گیف در فتوشاپ استفاده کامل را برده باشید. با مراجعه به صفحه اینستاگرام آپگراف میتوانید نمونههای بسیاری را مشاهده کنید
همچنین، میتوانید به نمایشگاه آپگراف رجوع کنید تا با آثار الهام بخش هنرمندان دیگر نیز آشنا شوید.